Home / Integration Services / Data conversie performance SSIS

Data conversie performance SSIS

attachment_2_lock_128Vandaag liep ik tegen een heel goed artikel aan van het SQL CAT omtrent performance verschillen tussen de verschillen mogelijkheden voor het converteren van datatypen binnen SSIS.


Ik zal niet het volledige artikel herhalen (link staat onderin) maar ik wil hier wel even de test en specifiek uitkomst welke ze hebben gepresenteerd even uitlichten.

Wat ze hebben gedaan is een baseline package gemaakt op SQL Server 2008 met 30 miljoen rijen en 3 kolommen in varchar(50) formaat waar ze op een aantal plaatsen in het pakket een datatype conversie hebben toegepast om zo te testen wat het meest  efficiente is. De plaatsen waar ze de transformatie hebben gemaakt zijn de volgende: in de query, in de advanced options van de OLEDB adapter, in een Data Conversion component, in een Derived Column component.

De resulaten waren als volgt:

 

 

 

Time(sec)

CPU Utilization %

Buffers in Use

Baseline

35

75

1

Transact-SQL conversion

46

75

1

Conversion on the OLE DB Source component

45

70

1

Data Conversion transformation

49

90

1-3

Derived Column transformation

71

85

7-8

Het meest opvallende hier is dat de oplossingen met SSIS-componenten welke de dataflow aanpassen trager en zwaarder zijn dan de oplossingen welke rechtstreeks de aan te leveren dataset muteren. Op zich niet geheel een onverwachtse conclusie, maar goed om dit toch een keer bevestigd te zien in wat getallen.

De eindconclusie van het artikel is dat als je conversie snel en efficient wilt doen je deze niet moet opnemen in een SSIS-component maar dat je het beste kan kiezen voor de T-SQL of de OLEDB oplossing.
Een reden echter om hier vanaf te wijken en toch de conversie toe te passen in SSIS is dat je op die manier wel goede debugging mogelijkheden krijgt, kies in dit geval dat toch altijd voor een Data Conversion component en niet voor een Derived Column… 🙂

Volledige artikel is hier te vinden

Check Also

Exporteren SSIS Data naar Excel 2007

Hieronder volgt een korte beschrijving hoe je vanuit SSIS een koppeling kunt maken met Excel …

One comment

  1. The resources of a non-self-governing territory are the of its legitimate citizens. Israel is obliged as the “Occupying Power” “The occupying State shall be regarded only as administrator and usufructuary of public buildings, real estate, forests, and agricultural estates belonging to the hostile State, and situated in the occupied country. It must safeguard the capital of these properties, and administer them in accordance with the rules of usufruct.”It is a war crime to use Palestinian resources to benefit illegal settlers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *