Home / Integration Services / SSIS Package Configurations

SSIS Package Configurations

altHet werken met SSIS packages kan nog wel eens problemen opleveren als er over verschillende omgevingen ontwikkeld moet worden. Dougbert.com heeft in een blogpostje wat vermeldingen naar SQL MVP’s gezet welke beschrijven hoe men deze problemen kan tackelen met behulp van SSIS Package Configurations.

Allereerst is het handig om te weten wat SSIS Package Configurations precies zijn. Rafael Salas heeft een mooie entry op de Microsoft MSDN site geschreven waarin hij haarfijn uitlegt wat configurations zijn en welke opties je hebt binnen SSIS om ze te gebruiken. In een notendop: Package Configurations gebruik je om statische gegevens uit je SSIS package variabel te maken zodat je ze extern kan aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan database-namen in je connection-managers.

Voor precieze toepassingsmogelijkheden van Package Configurations en ideeen over hoe je het beste een aanpak voor configurations op kunt zetten is deze MSDN-post zeer nuttig. John Welch heeft een goed artikel hierover geschreven waarin hij uitlegt welke verschillende aanpakken mogelijk zijn voor het configureerbaar maken van je SSIS packages.

Als laatste hebben we dan nog onze SSIS-Junkie welke uiteraard ook een mening heeft over Package Configurations. Jamie Thomson heeft op MSDN een stuk geschreven over best practices met Package Configurations.

Deze verschillende artikelen geven een helder plaatje van wat Package Configurations precies doen en hoe ze toe te passen zijn. In de situatie waar je bijvoorbeeld SSIS -packages ontwikkeld in een team met een complete OTAP-straat is het zeker raadzaam om eens te kijken hoe Package Configurations je kunnen helpen bij het vergemakkelijken van je ontwikkeling.

Check Also

Exporteren SSIS Data naar Excel 2007

Hieronder volgt een korte beschrijving hoe je vanuit SSIS een koppeling kunt maken met Excel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *