Home / Reporting Services / The selected report is not ready for viewing

The selected report is not ready for viewing

Ik heb me de laatste tijd vaak geirriteerd aan de volgende foutmelding:
The selected report is not ready for viewing. The report is still being rendered or a report snapshot is not available. (rsReportNotReady).

Deze foutmelding ontstond in een bepaalde rapportage op het moment dat je een parameter bovenaan het rapport veranderde. Het vreemde was dat de foutmelding soms wel en soms niet werd gegenereerd! Ik heb veel verschillende oplossingen geprobeerd die op internet te vinden waren, echter niets hielp.

Ik heb vervolgens het rapport in Report Designer geopend met dezelfde parameter als in Report Manager. De error die toen ontstond week af van de error in Report Manager:
error_ssrs

Vervolgens heb ik wat expressies die in de matrix-groups stonden aangepast en weg was de foutmelding! De fout zat dus in een groupsexpressie.

Mijn conclusie is dat het foutmeldingsbericht totaal niets te maken had met de oorzaak van de fout. Microsoft Reporting Services genereert deze foutmelding random. Krijg je deze melding, controleer dan de inhoud van je rapportage in plaats van alle andere zaken die op internet worden geroepen!

Check Also

prevent-divide-by-zero-ssrs

Prevent Divide by Zero in SSRS

In a previous post, I wrote about how to prevent the divide by zero issues …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *