Home / T-SQL / Actieve bold buttons maken in Power BI

Actieve bold buttons maken in Power BI

Wanneer je met buttons werkt in Power BI om bijvoorbeeld met bookmarks te werken is het handig om te zien welke “view” actief is in je rapport. Het lijkt een beetje op het principe van een web navigatie. Door de actieve bookmark op de button zichtbaar te maken wordt het rapport een stuk prettiger om te bekijken.

Hieronder laat ik een voorbeeld zien wat ik hiermee bedoel.

Ik heb eigenlijk twee buttons zonder opmaak over de grafiek heen gelegd. Wanneer je op “alle” klikt wil je data deze knop er anders uit ziet dan “Vervuld”. Maar als je op “vervuld” staat wil je data deze knop er anders uit ziet. Hoe ga je dit aanpakken?

Power BI biedt op dit moment nog geen mogelijkheid om te werken met bold formatting in knoppen. Ook werkt het vastzetten van een bookmark niet goed met een opmaak. De truc is om vier knoppen te maken, van ieder twee. Vervolgens leg je deze over elkaar heen en creëer je twee bookmarks waarbij je twee knoppen uit zet en twee aan. Vervolgens zetten je onder “text” bij font-family het lettertype op “Segoe UI Bold” waardoor het font bold wordt gemaakt.

Check Also

Book Review: Unlocking the Power of DAX: A Deep Dive into Marco Russo’s Definitive Guide

The Definitive Guide to DAX: Business intelligence for Microsoft Power BI, SQL Server Analysis Services, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *