Home / T-SQL / Ontgrendel de Kracht van Klantgegevens met een Postcodetabel: Uw Gids voor Succesvolle Data-analyse

Ontgrendel de Kracht van Klantgegevens met een Postcodetabel: Uw Gids voor Succesvolle Data-analyse

Wat is een Postcodetabel?

Een postcodetabel is in wezen een database van alle postcodes in een bepaald land, in dit geval Nederland. Het omvat niet alleen de postcodes zelf, maar vaak ook andere nuttige gegevens zoals straatnamen, huisnummers, coördinaten en andere relevante informatie. Deze informatie kan worden gebruikt om klantgegevens te analyseren en inzichten te genereren die bedrijven helpen betere beslissingen te nemen.

Een zeer betrouwbare bron voor een dergelijke postcodetabel is Postcode Store. Hun Nederlandse postcode database bevat alle straten en huisnummers van Nederland in de officiële benaming, en biedt veel meer waardevolle gegevens zoals perceelinformatie en coördinaten. Het beste is dat deze database binnen enkele minuten te downloaden is en een 100% tevredenheidsgarantie heeft.

Hoe te Gebruiken?

Het gebruik van een postcodetabel in combinatie met klantgegevens kan vele vormen aannemen, afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf. Een van de meest voorkomende toepassingen is het in kaart brengen van klantgegevens. Stel je voor dat je in staat bent om al je klanten op een kaart te visualiseren, en direct te zien in welke gebieden je omzet laat liggen en waar het goed gaat. Dit is een krachtige techniek die je kunt toepassen met de hulp van een postcodetabel.

Waar te Krijgen?

Je kunt een zeer uitgebreide postcodetabel krijgen van de Postcode Store voor slechts €199. Deze bevat alle fysieke adressen van Nederland, inclusief gegevens zoals de gemeente, provincie, coördinaten en nog veel meer. Daarnaast kun je voor een kleine meerprijs een jaar lang updates downloaden. Er zijn ook kleinere bestanden beschikbaar per provincie, gemeente, plaats of postcodereeks, wat handig kan zijn afhankelijk van je specifieke behoeften.

Bovendien biedt Postcode Store drie varianten van hun postcodetabel: Brons, Zilver en Goud. De Bronzen versie is handig voor geautomatiseerde adresinvoer en standaardisatie, maar is minder geschikt voor data verrijking in een Datawarehouse. De Zilveren versie is het meest uitgebreide postcodebestand dat in Nederland beschikbaar is, met ieder fysiek adres in Nederland als een unieke rij. De Gouden versie bevat zowel de Bronzen als de Zilveren postcodetabel, met als extra voordeel dat je ook losse bestanden krijgt per provincie, gemeente, plaats en postcodereeks, wat erg handig kan zijn als je niet altijd met een groot bestand wilt werken.

Wat ook opmerkelijk is aan Postcode Store, is dat ze begrijpen dat niet alle organisaties een groot budget hebben. Ze hebben jarenlange ervaring met databases, waardoor ze in staat zijn geweest om een kwalitatief goed product aan te bieden voor een scherpe prijs. Dit betekent dat ook kleinere organisaties gebruik kunnen maken van de kracht van een postcodetabel.

Probeer het Eerst

Twijfel je nog of een postcodetabel nuttig kan zijn voor jouw bedrijf? Geen probleem! Postcode Store biedt gratis downloadbare demo bestanden aan, zodat je eerst kunt zien hoe de bestanden eruit zien en hoe ze zijn opgebouwd voordat je een aankoop doet.

Conclusie

Of je nu een klein bedrijf runt of deel uitmaakt van een groot bedrijf, de kans is groot dat je kunt profiteren van het gebruik van een postcodetabel. Of je nu klantgegevens wilt visualiseren, je leveringsgebieden wilt optimaliseren, of je marketinginspanningen wilt richten op specifieke gebieden, een postcodetabel kan je daarbij helpen. We hopen dat deze post je heeft geholpen om de mogelijkheden van het gebruik van een postcodetabel beter te begrijpen, en we moedigen je aan om eens te kijken naar de diensten die Postcode Store aanbiedt.

Tot de volgende keer!

Check Also

Book Review: Unlocking the Power of DAX: A Deep Dive into Marco Russo’s Definitive Guide

The Definitive Guide to DAX: Business intelligence for Microsoft Power BI, SQL Server Analysis Services, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *