Home / SQL Server Boeken

SQL Server Boeken

SQL 2016 Certificeringen halen

Hieronder vind je een overzicht van de diverse SQL Server Boeken over Microsoft examens op het gebied van SQL Server 2016.

Je kunt het beste beginnen met 70-761 en daarna 70-762. Vervolgens kun je jezelf specialiseren in beheer van databases, ontwikkeling of Business Intelligence. Ik raad je aan de originele Microsoft boeken te kopen bij bol.com. Sommige boeken zijn nog niet uit maar binnenkort (juni 2017) zijn ze beschikbaar.

Een MCSA: SQL 2016 Database Development-certificering behalen bewijst dat u vaardigheden hebt in het bouwen en implementeren van databases in verschillende organisaties. U hebt dan de juiste kwalificatie voor een positie als databaseontwikkelaar.

Examen 1: Querying Data with Transact-SQL

Examen 2: Developing SQL Databases

Microsoft SQL 2016 boeken die het lezen waard zijn

SQL was, is en blijft de taal voor de databasewereld. Alle bekende databaseservers, waaronder MySQL, Microsoft SQL Server, IBM’s DB2 en Oracle, werken met SQL. Dit al meer dan 25 jaar populaire leerboek maakt door middel van honderden voorbeelden de lezer stap voor stap vertrouwd met alle aspecten van SQL. Aan bod komen het opzetten en raadplegen van tabellen, muteren van gegevens, aanmaken van indexen, optimaliseren van instructies, opzetten van en werken met views, beveiligen van gegevens, en applicatieontwikkeling.
Deze zevende druk is geheel herzien en geactualiseerd.
Vier geheel nieuwe hoofdstukken zijn toegevoegd:
* Opslaan, zoeken en bewerken van XML-documenten
* Zoeken in tekst
* Werken met recursieve SQL-instructies
* Definiëren van zogenaamde sequences om unieke nummers te genereren